БУДІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНО-НАУКОВО-ВИРОБНИЧОГО ЦЕХУ З ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА

Мета: використання в навчальному процесі найновітніших вітчизняних та світових досягнень у молокопереробній промисловості

Короткий опис. Характеристика інноваційного продукту – розроблення технології, яка передбачає переробку молока (масова частка жиру – 3,7 %) – 5 000 кг, з подальшим виробництвом таких молочних продуктів: молоко пастеризоване (масова частка жиру в молоці – 2,5 %) – 3243 кг; кефір (масова частка жиру –       2,5 %) – 1 000 кг; сметана (масова частка жиру – 20 %) – 129 кг; кисломолочний сир (масова частка жиру – 9 %) – 65 кг; масло вершкове “Селянське” (масова частка жиру – 72,5 %) – 31 кг; маслянка – 97 кг; сироватка – 440 кг.

Місце реалізації проекту: Навчально-науково-практичний центр МНАУ              (с. Комсомольське Миколаївського р-ну, Миколаївської обл.).

Сфера застосування: Освіта і наука, сільське господарство.

Загальна вартість реалізації проекту: 4 373 975 грн.

Термін окупності проекту: 5 років 4 місяця.

Конкурентні переваги: Стабільно висока якість продукції за рахунок впровадження інноваційних технологій, широкий асортимент молочних виробів за привабливими цінами, використання вітчизняної сировини високої якості, виготовлення продукції за державними та міжнародними стандартами, застосування сучасного технологічного обладнання та технологічних рішень.

Економічний ефект: Середньорічний чистий прибуток від реалізації проекту 1263360 грн., середньорічна рентабельність коштів вкладених в активи підприємства 16,3%. Додатковий ефект: за умов впровадження даного інвестиційного проекту одночасно вирішує три проблеми: навчальна (проходження практики студентами), наукова (лабораторії та бази для наукових досліджень) і виробнича (забезпечення населення якісною молочною продукцією).

Соціальний ефект: створення 8 ефективних та гарантованих робочих місць; поліпшення житлових та культурно-побутових умов працівників.

Розробники: д.с.-г.н., професор Підпала Т.В., к.с.-г.н., доцент Назаренко І.В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*