МОДУЛЬНИЙ КРОЛЯТНИК НА 100 КРОЛЕМАТОК ДЛЯ ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

Мета: використання в навчальному процесі найновітніших вітчизняних та світових досягнень у м’ясопереробній промисловості

Короткий опис. Проект цеху з переробки м’яса з виробництва варених, копчених ковбас та натуральних м’ясних виробів. Запланований обсяг випуску продукції у 2014 році – 1 т/зміну з подальшим збільшенням потужності до 2 т/зміну у 2016 році.

Місце реалізації проекту: Навчально-науково-практичний центр МНАУ              (с. Комсомольське Миколаївського р-ну, Миколаївської обл.).

Сфера застосування: Освіта і наука, сільське господарство.

Загальна вартість реалізації проекту: 11 370,888 тис. грн.

Термін окупності проекту: 4 років 9 місяця.

Конкурентні переваги: Стабільно висока якість продукції за рахунок впровадження інноваційних технологій, широкий асортимент м’ясних виробів за привабливими цінами, використання вітчизняної сировини високої якості, виготовлення продукції за державними та міжнародними стандартами, застосування сучасного технологічного обладнання та технологічних рішень.

Економічний ефект: Середньорічний чистий прибуток від реалізації проекту – 2,137 млн. грн., середньорічна рентабельність вкладених в активні підприємства коштів – 18,79%, внутрішня норма доходності – 22,6%. Інвестаційний ризик – 29,87%. Додатковий ефект: за умов впровадження даного інвестиційного проекту вирішуються одразу три його складові: навчальна, наукова і виробнича.

Соціальний ефект: створення 18 ефективних та гарантованих робочих місць; поліпшення житлових та культурно-побутових умов працівників.

Розробники: д.с.-г.н., професор Підпала Т.В., к.с.-г.н., доцент Назаренко І.В., к.с.-г.н., доцент Стріха Л.О.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*