День поля з технології вирощування зернових колосових культур 2017

Традиційний День поля розпочався з виступу ректора МНАУ В’ячеслава Шебаніна, який подякував селекціонерам, виробникам сучасних агрохімічних препаратів, техніки за надану можливість презентувати сьогодні керівникам і спеціалістам агроформувань сучасні технології вирошування зернових колосових культур в умовах Південого Степу України. Він наголосив, шо без наукових досліджень, інтеграції і активної співпраці аграрної науки й освіти з виробництвом досягнути Європейського рівня сільськогосподарського виробництва неможливо.

Олена Ковальова – заступник Міністра аграрної політики та продовольства України підкреслила, що в останні роки на науково-дослідних полях Миколаївського національного аграрного університету щорічно відбувається унікальна подія, яка  має стати гарним прикладом аграрних вузів України.

Адже це результат наукової співпраці університету з усіма селекційними центрами нашої держави, поєднання теоретичної підготовки студентів що дає можливість майбутньому спеціалістові с перших курсів навчання своїми руками вирощувати найновіші сорти сільськогосподарських культур адаптовані до стресових умов степової зони. Без такого компоненту підготовка високо класного спеціаліста неможлива. Унікальність цього заходу і в тому, що керівники і спеціалісти агроформувань мають можливість побачити практично всі новітні досягнення, які пропонуються на ринку України, ознайомитися з новими тенденціями і напрямками розвитку зернового господарства. Миколаївський НАУ перший в Україні відкриває лінійку таких заходів. Від імені Міністерства щиро вітаю вас з цією подією і бажаю завжди бути першими.

В’ячеслав Бонь –  перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації подікував шановному ректору університету Шебаніну В’ячеславу Сергійовичу і його колективу за те, що черговий раз на дуже високому рівні організували цей важливий для аграрного сектору області захід. Ми щиро вдячні керівникам селекційних установ які декілька років поспіль надають на демонстраційний полігон університету свої кращі сорти, а також компаніям, які пропонують виробникам сучасну техніку, технологію живлення та захисту рослин. Без всього цього неможливий інноваційний розвиток сільського господарства та утвердження лідерських позицій України на світовому ринку зерна. Така плідна співпраця дає можливість готувати кваліфіковані кадри для агропромислового комплексу. Переконаний, що серед присутніх на Дні поля і успішних аграріїв дуже багато випускників Миколаївського НАУ.