ЧЕРЕШНЕВИЙ САД

Мета: використання в навчальному процесі найновітніших вітчизняних та світових досягнень у садівництві та виноградарстві, створення сучасного садового комплексу з виробництва черешні з використанням нових технологій при підтримці державної програми розвитку садівництва та виноградарства в Україні.

 Короткий опис. Реалізація інноваційних досягнень провідних дослідних інститутів та підприємств, в галузі садівництва, через практичне створення садового комплексу по вирощуванню черешні та отримання позитивного економічного ефекту від веденняї господарської діяльності.

 Місце реалізації проекту: с. Новопетрівка, Миколаївська обл.

 Сфера застосування: Освіта, наука, сільське господарство.

 Загальна вартість реалізації проекту: 3391 тис. грн.

 Термін окупності проекту: в разі реалізації продукції на внутрішньому ринку становитиме 7 років, при реалізації виробленої продукції за кордон – 4 роки, в разі компонування джерел реалізації продукції – 5,5 років.

Конкурентні переваги: Створення сучасного садового комплексу з вирощування черешні сприятиме розвитку наукової та навчальної діяльності, забезпеченню населення Миколаївської області та інших регіонів високоякісною, екологічно чистою продукцією.

 Економічний ефект: Середнє значення прибутку при зовнішній реалізації становитиме 5,2 млн на рік. При реалізації на внутрішньому ринку прибуток становитиме 887 тис. грн / рік.

 Соціальний ефект: Створення вакантних робочих місць, як постійних так і сезонних, при тісній співпраці з державними центрами зайнятості, розвиток соціальної інфраструктури сільської місцевості на місці реалізації проекту.

 Розробники: д.е.н., професор Клочан В.В., к.е.н. Шемчук Р.С.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*