ВПРОВДЖЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ТОЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА ПРИ ВИРОЩУВАННІ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

Мета: використання у виробничому процесі найновітніших вітчизняних та світових досягнень у галузі рослинництва, зменшення хімічного та механічного навантаження на грунт, отримання прибутку.

Короткий опис. Проект реалізується на інноваційно-інвестиційному майданчику з трансферу сучасних технологій Миколаївського НАУ спільно з компанією “ЛАНДТЕХ”.

 Місце реалізації проекту: Навчально-науково-практичний центр МНАУ (с. Благодарівка, Миколаївський район, Миколаївська область).

 Сфера застосування: Освіта, наука, виробництво.

 Загальна вартість реалізації проекту: 420,6 тис. грн.

 Термін окупності проекту: 2 роки.

 Конкурентні переваги: впровадження проекту дасть можливість проводити за допомогою безпілотників моніторинг продуктивності зон поля та стану посівів, діфиринційоване підживлення та внесення гербіцидів, що в значно зменшить хімічне навантаження на грунт та сприятиме підвищенню урожайності зернових культур. Буде створено сучасну базу для проходження практики студентів відповідних спеціальностей та проходження перепідготовки агрономів та фермерів, що сприятиме підвищенню якісного рівня підготовлених фахівців. Розширення базиі для наукових досліджень.

 Економічний ефект:  реалізація проекту передбачає залучення сучасної вітчизнянної та зарубіжної техніки. При цьому, дохід від підвищення урожайності та економії агрохімікатів становитиме понад однієї тисячі гривень на гектар.

 Соціальний ефект: збереження довкілля, запровадження технології з елементами біологізації; створення бази практики студентів; створення платформи для наукових досліджень.

 Розробник: Федорчук М.І. (д.с-г.н., професор), Пінчук В.В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*